Fırın Pastane Dezenfeksiyonu

Fırın Pastane Dezenfeksiyonu
03.01.2021
111

Fırın Pastane Dezenfeksiyonu

Fırın ve pastane gibi unlu mamüllerin üretildiği işyerlerinin uyması gereken pek çok hijyenik kriter vardır. Temel hijyen kuralları ve üretim hattının nasıl olması gerektiği konusunda detaylar mevcuttur. Denetlemeler yapılarak bu kriterler çoğu zaman kontrol edilmektedir. Halk sağlığını direk etkileyen fırın pastane işletmeleri hijyen ve dezenfeksiyon konusunda duyarlı davranarak periyodik olarak fırın pastane dezenfeksiyonu yaptırmalıdır. Özellikle böcek türlerinin yaşama alanı olarak en çok tercih ettiği fırın pastane işletmeleri böcek ilaçlama işlemine de öncelik vererek düzenli olarak ilaçlama çalışması yaptırmalıdır.

Fırın pastane dezenfeksiyonu profesyonel ekipler tarafından yapılması gerekir. Dezenfeksiyon ya da ilaçlama yapılacak fırın pastane mekanlarında gerekli tedbirler alındıktan sonra işlem yapılmalıdır. Fırın pastane için temel hijyen kuralları ;

İşyerinin çevresinde, işyerini etkileyecek kirletici unsurlar (toz, koku vb.) olmamalıdır.

Üretim alanında hiçbir evcil hayvan barındırılmamalı, bitki yetiştirilmemelidir.

Hijyenle ilgili işlemlerin kusursuz bir şekilde yapılmasına imkan verecek yeterli çalışma alanı bulunmalıdır.

Yüzeyler; üzerinde kir birikmesine, yabancı maddelerin gıda maddelerine bulaşmasına, yoğunlaşmış sıvı veya küf oluşumuna yol açmayacak şekilde tasarlanmalıdır.

Zararlıların, işyerine girişi önlenmelidir.

Özellikle hazırlama bölümlerinde fiziksel tehlike oluşturabilecek malzemeler kullanılmamalı, bu bölgelerdeki pencere camları plastik filmler ile kaplanmalıdır.

Hammadde, yardımcı madde ve mamul maddelerin uygun sıcaklık ve rutubette muhafazası için yeterli kapasiteye sahip işleme ve muhafaza koşulları oluşturulmalı, sıcaklık ve rutubet değerleri ölçülerek kayıt altına alınmalıdır.

Atık su kanalları ile alet ve ekipman kolay temizlenebilir olmalıdır.

İşyeri içerisine hijyeni esas alan uyarıcı yazılar asılmalıdır.

Fırın Pastane İlaçlama ve Dezenfeksiyon

Gün içerisinde tüketilen ekmek, pasta, poğaça, simit, pide, açma gibi birçok sevdiğimiz besinin üretim yeri fırın ve pastanelerdir. Fırın pastane hayatımızın bu denli içerisinde olduğu için fırın ve pastanelerin temizliği oldukça önemli bir konudur. Herkes her gün evine en az bir tane ekmek almaya gayret gösterir. Alınan ekmek eğer hijyen koşullarının sağlandığı bir fırından alınmış ise alan kişi ve ailesi için herhangi bir sorun oluşmaz. Ancak yeterli temizlik koşulları sağlanmayan fırınlarda üretilen pasta, ekmek, poğaça gibi unlu mamuller insan sağlığı için oldukça büyük tehlikelere yol açabilir. Alışveriş yapılan fırın pastane mutfağının temiz olması bu açıdan oldukça önemli bir konudur. Kimse yediği besin ile kendisinin ve ailesinin hayatını tehlikeye atmak istemez. Böcek, kemirgen ve haşere gibi canlılar sıcak ortamlarda yaşamayı tercih ederler. Fırın ve pastaneler bu canlılara hem istedikleri sıcak ortamı sağlarlar hem de fare, böcek gibi canlıların neredeyse hiç çaba sarf etmeden fırınlarda besin maddesi bulması oldukça kolaydır. Bu sebep ile özellikle yeteri kadar temizliğine özen gösterilmeyen fırın pastane böcekler, kemirgenler ve diğer haşereler için oldukça güzel yaşam alanlarıdır. Ancak hemen hemen her gün birçok insanın evine ekmek, pasta, simit gibi unlu mamuller alıp götürdüğü bu ticarethaneler temiz tutulmadığı takdirde insan hayatı için çok büyük tehlike taşımaktadır. Fırın pastane ilaçlama ve dezenfeksiyon konusunda en önemli, en çok dikkat edilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Fırın pastane ilaçlama ve dezenfeksiyon hizmeti asla şakaya alınmamalı, aksine tamamen uzman bir ekip tarafından, tamamen uzman ekipmanlar ve ilaçlar kullanılarak fırın pastane dezenfeksiyonu yapılması gereken bir işlemdir.

Fırın Pastane Dezenfeksiyon

Yemek üretim ve satış merkezleri olan fırın pastane işletmeleri zararlı mücadelesi en gerekli kurumlardır. Pastane ve fırınlar haşerelerin başlıca yaşam alanları arasındadır. Çok titizlik ve dikkat isteyen bir endüstridir. Pest kontrol beklentileri çok yüksektir, fakat mücadele şartları çok sınırlıdır.

Fırın pastane gibi yerlerde gıda atıkları kırıntılar haşerelerin yaşaması ve üremesi için çok uygundur. Bu tesisler salgına çok müsaittir. Zira üretim, depolama ve nakliye alanları böcekler için uygun beslenme ve barınma alanları teşkil ettiği gibi devamlı malzeme girişi nedeniyle dışarıdan haşere ve kemirgen gelmesine çok müsaittir. Birçok insanın beslenme ihtiyacını karşıladığı bu işletmeler temiz ve hijyenik olmalı ve haşerelere karşı periyodik olarak fırın pastane ilaçlama ve fırın pastane dezenfeksiyon işlemi yaptırılmalıdır. İlaçlama ve dezenfeksiyon uygulaması sonrası yapılan çalışma ile ilgili raporlar, kullanılan ürünlerin raporları ve denetlemede istenilen belgeler yetkili kişiye teslim edilmektedir. Fırın ve pastane dezenfeksiyon hizmetinde 7/24 sizlerleyiz. Fırın ve pastane dezenfeksiyon fiyatları için SOS Danışmanlık şirketimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Whatsapp
Engin Dursun
Engin Dursun
Merhaba ?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?